1. Met een omstreden vergunning voor legalisering van lozingen wil minister Cora van Nieuwenhuizen afdwingen dat Chemours minder stoffen als pfoa en GenX gaat uitstoten. Dat heeft zij gezegd in de Tweede Kamer. Haar plan om vergunning te verlenen voor illegale lozingen op de rivier leidde in de regio tot verontwaardigde reacties. (AD, 17 mei)

  Lees meer: ad.nl

 2. De Partij voor de Dieren gaat woensdag actievoeren voor de deur van het Dordtse bedrijf Chemours. De partij is boos dat Chemours een vergunning heeft aangevraagd voor het lozen van GenX en PFOA in de rivier. (RTV Rijnmond, 13 mei)

  Lees meer: rijnmond.nl

 3. Het vakartikel van Harrie Timmer, Ans Versteegh en Arjen Roelandse over de gevolgen van de GenX-lozingen voor de drinkwatervoorziening van Oasen is bekroond tot het beste H2O-vakartikel van 2018. (H2O Waternetwerk, 10 mei)

  Lees meer: h2owaternetwerk.nl

 4. DORDRECHT - Chemours deelt onderzoek naar bio-accumulatie van GenX-stoffen in vis met Provincie Zuid-Holland en RIVM. Resultaten bevestigen dat vissen zo goed als geen GenX-stoffen opnemen. (Dordrecht.net)

  Lees meer: dordrecht.net

 5. PAPENDRECHT - Papendrechts leidingwater bevat maar liefst 22 keer meer GenX dan leidingwater uit Dordrecht en 142 keer meer dan leidingwater uit Sliedrecht. Vanwege het grote verschil is de test door het laboratorium nog een keer uitgevoerd, met hetzelfde resultaat. (Dordrecht.net, 6 mei)

  Lees meer: dordrecht.net