1. Na de boeren gaat nu ook de bouwsector demonstreren tegen de stikstofaanpak. Op 30 oktober wil de actiegroep Grond in Verzet naar het Malieveld in Den Haag. "Het hele debat ging over de landbouw, maar de minister lijkt niet te beseffen hoe groot de nood is bij onze bedrijven", zeggen de initiatiefnemers op hun website. (RTL nieuws, 20 oktober)

  Lees meer: rtlnieuws.nl

 2. Tientallen bouwprojecten en baggerwerkzaamheden zijn uitgesteld of stilgelegd omdat er PFAS in de grond zit. Deze chemische stof, iets ander dus dan stikstof, gebruiken we al jaren, maar is nu een probleem door aangescherpte regels. En die gooien een hoop roet in het eten van de bouwers. Banen en omzet staan op de tocht. (RTL Z, 17 oktober)

  Lees meer: rtlz.nl

 3. Lekkende vaten met kankerverwekkend gif dreigen afvalbedrijf Rutgers Milieu in Doetinchem de das om te doen. De gemeente wil dwangsommen opleggen om het bedrijf te dwingen de vaten op te ruimen, maar het bedrijf zegt de boetes niet te kunnen betalen en failliet te gaan als de gemeente doorzet. (De Gelderlander, 19 oktober)

  Lees meer: gelderlander.nl

 4. Lekkende vaten met kankerverwekkend gif dreigen afvalbedrijf Rutgers Milieu in Doetinchem de das om te doen. De gemeente wil dwangsommen opleggen om het bedrijf te dwingen de vaten op te ruimen, maar het bedrijf zegt de boetes niet te kunnen betalen en failliet te gaan als de gemeente doorzet. (De Gelderlander, 19 oktober)

  Lees meer: gelderlander.nl

 5. Den Haag kan zich opmaken voor opnieuw een mogelijk grote demonstratie tegen het kabinet. Bouw- en infra-ondernemers hebben voor woensdag 30 oktober een landelijke actiedag aangekondigd, die moet plaatsvinden op het Malieveld. Op Facebook hebben zich in een paar dagen al meer dan duizend deelnemers gemeld en vele duizenden mensen zijn geïnteresseerd. (NOS, 20 oktober)

  Lees meer: nos.nl