Kennissessie omtrent PFAS bij Milon in Veghel

Op donderdag 6 en 13 juni hebben waren Martijn van Houten en Elisabeth van Bentum van het expertisecentrum PFAS aanwezig als gastsprekers bij een kennissessie omtrent PFAS bij MILON in Veghel. Martijn sprak over de achtergrond van PFAS en recente ontwikkelingen in Nederland, Elisabeth vertelde over de PFAS in de praktijk (bemonstering, analyses en mogelijkheden bij saneren) en gaf wat voorbeelden van locaties in Nederland waar PFAS zijn aangetroffen.
Tijdens en na presentaties ontstonden interessante discussies over o.a. hoe om te gaan met de veiligheid bij werkzaamheden in PFAS verontreinigde grond, nut en noodzaak van diverse type PFAS analyses en wat te doen met PFAS houdende grond bij tijdelijke uitname. De presentaties zijn hier te downloaden:

 

Bemonsteren van PFAS

Op 14 december 2017 gaf het expertisecentrum PFAS een presentatie over het bemonsteren van pfas in nederland. De presentatie kunt u hier downloaden.

  • Het Expertisecentrum PFAS organiseert zo nu en dan symposia en andere bijeenkomsten voor kennisuitwisseling. De partners van het Expertisecentrum vertellen daarbij vanuit hun expertise over PFAS-gerelateerde en andere relevante onderwerpen. Deze presentaties stellen wij hierbij beschikbaar:

Symposium 24 januari 2019

Symposium 13 december 2018

Symposium 25 juni 2018

Symposium 17 februari 2017

Symposium 23 juli 2013