De PFAS viewer is vernieuwd! Eind vorig jaar lag de nadruk op het in beeld brengen van de status/ontwikkeling van het PFAS beleid bij decentrale overheden. De nieuwe versie van de viewer gaat meer gedetailleerd in op de normen die door de gemeenten worden gehanteerd”. De basiskaart geeft nu een overzicht van het vigerende beleid per gemeente.

Alle gemeenten zijn via een mailing, een belronde of bezoek aan de website benaderd om de inhoud van deze viewer zo actueel mogelijk te krijgen. Het PFAS beleid is nog steeds volop in ontwikkeling. Wilt u actualisaties of aanpassingen in beleid aan ons u doorgeven als u constateert dat de informatie op de kaart onjuist is: dat kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. 

De kaartlagen met de actuele normen voor PFOS, PFOA, GENX en overige PFAS zijn bij deze actualisatie afgestemd op de landelijke achtergrondwaarden, zodat in één oogopslag helder is welke gemeenten de landelijke achtergrondwaarden volgen en welke daarvan afwijken. Medio mei wordt de volgende grootschalige actualisering uitgevoerd. Opmerkingen en wijzigingen die we via ons mailadres binnenkrijgen worden zo mogelijk wekelijks aangepast.

Link naar de site: viewer PFAS beleid overheden